pstrykacz, Tomaszek i ja (możliwe że jeszcze ktoś dołączy) również wybieramy się na Skaryszewską więc pewnie się spotkamy
Regulacja wysokości fotela kierowcy a właściwie jej brak
Zwiń
X
-
Regulacja wysokości fotela kierowcy a właściwie jej brak
Jak w temacie. Padła mi regulacja wysokości fotela kierowcy. Zrobiło się to nagle samo z siebie. Ot, jednego dnia działała, następnego już nie. Fotel jest zablokowany a dźwignia nie chce drgnąć na więcej niż kilka mm - opór taki jakby było minimum albo max. Dotknęło to kogoś z Was? Jaka może być tego przyczyna?
-
-
Re: Regulacja wysokości fotela kierowcy a właściwie jej brak
Zamieszczone przez rafikiJak w temacie. Padła mi regulacja wysokości fotela kierowcy. Zrobiło się to nagle samo z siebie. Ot, jednego dnia działała, następnego już nie. Fotel jest zablokowany a dźwignia nie chce drgnąć na więcej niż kilka mm - opór taki jakby było minimum albo max. Dotknęło to kogoś z Was? Jaka może być tego przyczyna?
Założyłem już taki temat ale brak odp, też mam coś podobnego tylko tyle że mi na maksa się nie podnosi w porównaniu do fotela pasażera ale jakąs regulacje mam góra dół i tez się zastanawiam, czy to sprężyna czy zębatka, sam nie wiem, a większość nie zwraca na to uwagi w samochodach i pewnie nikt nie odpowiada na ten temat.
[ Dodano: Wto 17 Cze, 14 18:38 ]
Zamieszczone przez Marcello01rafiki, wykręć fotel i sprawdź sprężyneNa Wydechu, wrrr...
Komentarz
-
-
Mi jak spadła sprężyna , leżała pod fotelem to fotel się podnosił tylko przy opuszczaniu jak siedziałem to od razu spadał na dół do samego końca , bez obciążenia wszystko działało prawidłowo. Rozwiązania problemu i założenia sprężyny szukałem na forum VW chyba Passata tam jest sporo na temat.
Komentarz
-
Komentarz